2 adet kabak
1 adet patates
3 adet taze soğan
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
yarım su bardağı kaşar peynir rendesi
nane, karabiber, dereotu, tuz
yapılışı
Kabağın kabukları soyularak rendelenir, patateste
soyularak rendenin ince tarafıyla rendelenir, suları
sıkılarak karıştırma kabına alınır. İçerisine taze soğan ince
doğranarak, yumurta, kaşar peynir rendesi, nane, karabiber, dereotu
tuz ve un ilave edilip karıştırılır.Tava ocağa alınır içerisine sıvıyağ eklenir ısınan yağın içerisine mücver yemek kaşığı ile koyularak hafif
yaydırılır ve önlü arkalı kızartılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder