Sayfalar


Pazartesi, Temmuz 26

şeftalili turta

malzemeler
2 buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı pudra şekeri
içi için
5 adet şeftali
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
üzerine yumurta sarısı

yapılışı
Un yoğurma kabına alınır, ortası havuz şeklinde
açılıp, üzerine kabartma tozu eklenir. İçerisine
tereyağ, yoğurt, yumurta, pudra şekeri eklenerek
sıvılar karıştırılır. Un'dan azar azar alınarak hamur yoğrulur. 
Hamurdan portakal iriliğinde parça ayrılır, diğer hamur
kalıba göre merdaneyle açılır, içerisine serilir.
Diğer tarafta şeftaliler soyulup küp şeklinde doğranarak tencereye alınır,içerisine şeker eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuyunca hamurun üzerine yayılır onunda üzerine cevizler serpiştirilir.Ayırdığımız hamurdan şeritler yuvarlayıp, şeftalilerin üzerine kafes yapılır. Üzerlerinede yumurta sarısı sürüp, 180 derecelik fırındapişrilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder