Sayfalar


Çarşamba, Eylül 22

baklava

 
malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
çay kaşığının ucuyla tuz
yeterli miktarda un, açmak için nişasta
üzeri için 1 paket margarin 1 kase çekilmiş ceviz veya fındık
şerbeti için

4 su bardağı su
3 buçuk su bardağı şeker
bir dilim limon


yapılışı
Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır.
Kaynamaya başlayınca limon dilimi içerisine atılır.
10 - 15 dakika daha kaynatılır soğuması için ocaktan alınır.
Sıvıyağ, süt, yumurta, tuz karbonat karıştırma kabına alınır. İçerisine un yavaş yavaş eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yağrulur. Yoğrulan hamurdan 40 adet beze yapılır. Bezeler nişasta ile tabak büyüklüğünde açılır. 10 adet olana kadar üst üste koyulur, bu şekilde diğer bezelerde açılır. 10 adet üst üste koyulan yufka nişasta ile tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanmış tepsiye serilir. Üzerine ceviz serpilir. Kalan 3 adet onluk yufkada tepsi büyüklünde açılır aralara tekrar ceviz serpilir. Son yufkayıda serdikten sonra baklava şeklinde kesilir. Üzerine eritilmiş kızgın margarin gezdirilir.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Baklavanın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbet gezdirilir. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder