Sayfalar


Pazar, Eylül 5

kadayıf dolması

malzemeler
yarım kilo kadayıf
4 adet yumurta
1 su bardağı kırıklanmış ceviz
kızartmak için sıvıyağ
şerbet için
3 su bardağı şeker 3 buçuk su bardağı su 1 dilim limon

yapılışı
Şerbeti için şeker, su, limon tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Kadayıf avuç içerisinde hafif açılır içerisine ceviz koyularak
sarılır. Sarma işlemi bitince yumurtalar kap içerisinde çatalla çırpılır ve sarılan kadayıflar kabın kenarından hafifçe yumurtaya bulanır. Fazla bulanan kadayıflar avuç içerisinde sıkılarak fazlası alınır. Kızgın yağda kızaran kadayıflar soğuk şerbete atılıp birkaç dakika tutulup servis tabağına alınır . Dondurma veya kaymak ile servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder