Sayfalar


Pazar, Eylül 5

patatesli rulo börek

malzemeler
3 adet yufka
3 adet iri haşlanmış patates
1 adet soğan
maydonoz kırmızı pul biber, tuz
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta

yapılışı
Haşlanmış patatesler soyulur, el ile ezilir. Soğan yemeklik doğranır bir miktar sıvıyağ ile kavrulur. Kavrulan soğanlara patates eklenir kavrulmaya devam edilir. İçerisine maydonoz, karabiber, kırmızı pul biber, tuz eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Bir tas içerisine yumurta kırılır çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenerek karıştırılır. Yufkanın ilki düz bir zemine serililr, üzerine hazırlamış olduğumuz sos fırça ile sürülür. Patatesli harç yufkanın bir ucuna serilir kenarları hafif içe katlanıp rulo şeklinde sarılır yağlanmış tepsiye alınır. Diğer iki yufkada aynı şekilde sarıldıktan sonra tepsiye alınıp üzerlerine kalan sostan sürülüp 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder