2 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı mahlep
1 buçuk su bardağı toz şeker
4 buçuk yemek kaşığı nişasta
yapılışı
Pirinç ayıklanıp yıkandıktan sonra tencereye alınır.
Üzerine su eklenerek pirinçler iyice pişirilir. Süt
kaynatılmak üzere ocağa alınır, kaynamaya başlayınca
pişen pirinçler içerisine dökülür, karıştırılır. Şekerde ilave
edildikten sonra nişasta bir miktar su ile açılır, kaynamakta olan süte karıştırarak eklenir. Sütlaçlar taslara alındıktan sonra, içerisine su koyulmuş tepsiye dizilir. Fırının sadece üst ızgarası çalıştırılır sütlaçların üzerleri hafif yanana kadar fırında bekletilir. Fırından çıkan sütlaçlar ılınınca buzdolabında soğutularak veya isteğe göre servis edilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder