Sayfalar


Perşembe, Ekim 6

iç yağlama

malzemeler
4 su bardağı un
yeterli miktarda su
1 tatlı kaşığı karbonat
sıvıyağ, tuz
1 su bardağı kadar peynir



yapılışı
Un kaba alınır tuz ve karbonat eklenir su ile hamur yoğurulur. Hamur 10 dakika kadar dinlendirilir. Un serpilerek merdaneyle hamur açılır. Üzerine sıvıyağ gezdirilir ve peynirde serpiştirilir. Hamur rulo seklinde sarılır. Hamurdan yumurtadan büyük parçalar kesip peynirli kısımları kapanacak şekilde yuvarlatılır. Un serperek merdaneyle açılır. Açılan hamurlar tavaya az miktarda sıvıyağ döküp iki tarafı çevrilerek pişirilir. Yağ bittikçe tekrar az miktarda dökülüp hamurlar bitinceye kadar aynı şekilde pişirilir. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder