Sayfalar


Perşembe, Ekim 6

tırtıl kurabiye

malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı elme sirkesi
yeterli miktarda un
1 paket bitter çikolata 80 gr
hindistancevizi, çekilmiş fındık
 


yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin ile yumurtalar karıştırılır. İçerisine sıvıyağ pudraşekeri ve sirke eklenir karıştırılır. Un ve kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur tırtıl kurabiye kalıbıyla yada krema sıkacağı ile tepsiye aralıklarla sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuyan kurabiyeleri önce erimiş çikolataya daha sonrada fındık veya hindstancevizine bulayarak servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder