4-4 buçuk su bardağı un
200 gram oda ısısında tereyağ
yarım su bardağı pekmez
yarım paket kabartma tozu1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
yapılışı
Tereyağ ve şeker kaba alınır mikserle çırpılır. İçerisine yumurta ve pekmez ilave edip çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, zencefil ve tarçını eleyerek karışıma azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan kurabiye hamuru elde edilir. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilen hamur un serpilmiş tezgah üzerinde merdane yardımı ile açılır ve kalıplarla şekillendirilir. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. 170 derecelik fırında çok kızartmadan pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler soğumaya bırakılır. Bu arada üzerini süslemek için 6 tatlı kaşığı pudra şekerine 2 tatlı kaşığı kadar süt eklenir karıştırılır. Pişirme kağıdı ile çok fazla büyük olmayan huni yapılır. Karışım bu huninin içerisine boşaltılır. Soğuyan kurabiyelerin üzerine yapılan huni ile karışım sıkılarak şekillendirilir.
(Ben değişik renk elde etmek için süt yerine vişne suyu kullandım. İsterseniz marketlerde satılan hazır süsleme glazürlerinden alabilirsiniz.)Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder