Sayfalar


Salı, Ağustos 24

pırasalı patates köftesi

malzemeler
5 adet patates
1 adet yumurta
yarım pırasa
yarım su bardağı kaşar peynir rendesi
yarım çay bardağı ekmek içi
1 su bardağı galeta unu, karabiber, tuz, mercimek otu, kırmızı toz biber
un

yapılışı
Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur.Pırasa incecik çentilir ve tuz ile ovulur. Soyulan patatesler elle ezilir, içerisine yumurta,  pırasa ekmek içi, tuz, karabiber
kırmızı biber kaşar peynir rendesi eklenerek yoğrulur. Elimizi unlayarak istediğiniz biçimde şekillendirilir. Galeta ununa bulayarak buzdolabında bekletilir. Daha sonra
köfteler sıvıyağ dökülmüş tavada kızartılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder