Sayfalar


Cumartesi, Kasım 20

karnıyarık böreği

malzemeler
3 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 adet domates
6 adet sivri biber
2 adet haşlanmış patates, 1 adet kuru soğan
tuz, kırmızı tozbiber, karabiber
1 su bardağı beyaz peynir, maydonoz

yapılışı
3 adet yufka üst üste gelecek şekilde serilir.
Dörde keserek 12 üçgen parça elde edilir. Soğan yemeklik doğranır tavada pembeleştirilir. İçerisine haşlanmış patatesler rendelenir ve kavrulur . Tuz ve baharatlar ilave edilip ocaktan alınır. Üçgen halindeki her bir parçaya sıvıyağ sürüp yuvarlak kısmından 2 parmak kalınlığında parça kesilir. Üçgen parçanın içerisine patatesli harçtan koyup yarıya kadar  sigara böreği gibi sarılır. Kesilen parça uzunlamasına yerleştirilip sarmaya devam edilir. Rulonun iki ucunu üst üste gelecek şekilde birleştirip kalan kısmını içeriye doğru katlayıp karnıyarık şekli verilir. Peynirli harç hazırlanan yufkaların içine doldurulup domates dilimleri ve biber parçaları ile süslenir. Yumurta çırpılıp üzerlerine sürülür.
180 derecelik fırında pişirilir.
 Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder