3 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 adet domates
6 adet sivri biber
tuz, kırmızı tozbiber, karabiber
1 su bardağı beyaz peynir, maydonoz
yapılışı
3 adet yufka üst üste gelecek şekilde serilir.
Dörde keserek 12 üçgen parça elde edilir. Soğan yemeklik doğranır tavada pembeleştirilir. İçerisine haşlanmış patatesler rendelenir ve kavrulur . Tuz ve baharatlar ilave edilip ocaktan alınır. Üçgen halindeki her bir parçaya sıvıyağ sürüp yuvarlak kısmından 2 parmak kalınlığında parça kesilir. Üçgen parçanın içerisine patatesli harçtan koyup yarıya kadar sigara böreği gibi sarılır. Kesilen parça uzunlamasına yerleştirilip sarmaya devam edilir. Rulonun iki ucunu üst üste gelecek şekilde birleştirip kalan kısmını içeriye doğru katlayıp karnıyarık şekli verilir. Peynirli harç hazırlanan yufkaların içine doldurulup domates dilimleri ve biber parçaları ile süslenir. Yumurta çırpılıp üzerlerine sürülür.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder