Sayfalar


Salı, Kasım 30

elmalı turta

malzemeler
250 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
yeterli miktarda un
4 adet elma
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
ceviz, tarçın

yapılışı
Margarin yumurta, 1 buçuk su bardağı şeker karıştırma kabına alınır, el ile karıştırılır.
Kabartma tozu vanilya, yeterli miktarda un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. İç harcı için elmaların kabukları soyulup küp küp doğranır. Tavaya alınır üzerine yarım su bardağı toz şeker dökülüp suyunu çekinceye kadar pişirilir .Ocağı kapamaya yakın içerisine tarçın eklenir ocaktan alınır. Soğuyunca içerisine kırıklanmış ceviz eklenir. Hamurdan elma büyüklüğünde parça koparılır kalan hamur yağlanmış tepsi büyüklünde açılır, tepsiye yerleştirilir. Üzerine elmalı harç yayılır. Ayırdığımız hamuru ister buzlukta biraz bekletip elmalı harcın üzerine rendeleyebilir isterseniz hamurdan şeritler yuvarlayıp üzerine kafes şeklinde dizebilir yada hamurun hepsini tepsiye yayıp elmaları dilim şeklinde pişirip üzerine dizip kuru üzüm serpiştirebilirsiniz. Kafes yaparsanız Tavadaki az miktardaki elma suyunu üzerlerine sürebilirsiniz. 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder