Sayfalar


Pazartesi, Kasım 1

ıspanaklı sodalı börek

malzemeler
1 demet ıspanak
3 adet kuru soğan
1 şişe soda
2 adet yumurta
5 veye 6 yaprak yufka
sıvıyağ, tuz karabiber çörekotu

yapılışı
Öncelikle soğanlar soyulup yemeklik doğranır, sotelenir.
İçerisine yıkayıp doğradığımız ıspanaklar ilave edilerek
suyunu çekene kadar kavrulur, tuz, karabiber eklenerek
ocaktan alınır. İlk yufka sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye serilir.
Üzerine sıvıyağ sürülür, diğer yufkalardanda kopartılarak buruşturmadan ikinci kat yapılır. Ispanaklı harçtan serilir. İki katta bir ıspanaklı harç olmak üzere her kat sıvıyağ ile yağlanıp  bu şekilde devam edilir. Sonuncu yufkadan önce en alttaki yufkanın dışarıda kalan kısımları içe katlanır .Sonuncu yufka koparılmadan kenarları en alttan içe gelecek şekilde serilir. Üzerine 2 yumurta çatalla hafif çırpılıp sürülür ve börek kare şeklinde kesilir üzerine soda dökülür yarım saat kadar bekletilir. Üzerine çörekotu serpilerek 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder