Sayfalar


Cumartesi, Kasım 20

kırma

malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 buçuk su bardağı yoğurt
yarım su bardağından biraz fazla süt
yarım çay kaşığı karbonat
tuz, yarım çay bardağı sıvıyağ
çörekotu

yapılışı
Yufka düz bir zemine serilir üzerine fırça ile sıvıyağ sürülür.
Yufka iki tarafından ortaya büzdürülüp ikiye kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine koyulur. Diğer iki yufkada aynı şekilde yapılıp tepsiye koyulur. Yoğurt, süt, tuz, kalan sıvıyağ, karbonat ve yumurtalar iyice karıştırılıp yufkaların üzerine dökülür.Çörek otu serpiştirilip 15 dakika kadar bekletip 180 derecelik fırında pişirilir. (peynirli istenirse yufkalara sıvıyağ sürdükten sonra peynir serpiştirilip büzdürülür)
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder