1 büyük kavanoz çuşka biberi
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şaker
yapılışı
Biberler yıkanır ve sapları koparılır. Teflon tavada biberler közlenir.
Kavonaza sirke, tuz, şeker koyulur .Közlenen biberler kavanoza doldurulur.
(Doldurma işlemini közlenen biberleri koyup közlenmemişleri beklerken kapağını kapalı tutalım ısısı kaybolmasın diye.)
Doldurma işlemi bitince kavanoz sıcakken kapağı güzelce kapatılıp ters çevrilir ve sarılır. Soğuyana kadar bu şekilde bekletilir. Kapak açılana kadar bozulmadan dayanır.Afiyet olsun
Resim de harika turşu da, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilBulgaristandan bir tanıdığımız hediye getirdi. Tadına doyamadık. Sanırım ardıgım tarif bu. Bir kavanoz denemekte fayda var.
YanıtlaSilKırmizi ve yeşil balik biberlerle deneyelim bakalim..