3 adet orta boy patates
1 adet havuç
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
yarım çay bardağı bezelye
4-5 salatalık turşusu
1 adet haşlanmış yumurta
tuz, karabiber
yapılışı
Haşlanmış patatesler kabukları soyularak rendelenir ve püre haline getirilir. İçerisine limon suyu, tuz, karabiber, zeytinyağ eklenir iyice karıştırılır. Naylon bir poşetin üzerine parmak kalınlığında olacak şekilde yayılır. Haşlayıp küp şeklinde doğranan havucu ve yumurtayı, küp doğranmış salatalık turşusunu ve bezelyeyi yaymış olduğumuz patatesin üzerine döküp her yerine yaydırılır. Poşet yardımı ile rulo şekinde sarılır(poşet sarılmaz). Buzdolabında dinlendirdikten sonra 2 parmak kalınlığında dilimler kesilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder