malzemeler
3 adet yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı tahin
kalıbı yağlamak için margarin
yarım su bardağı susam
yarım çay bardağı iri kırıklanmış ceviz
Yumurta ve toz şeker bir kap içerisine alınır mikserle köpürene kadar çırpılır. Sıvıyağ, süt döküp karıştırmaya tahta kaşıkla devam edilir. Üzerine un ve kabartma tozunu eleyerek eklenir ve tahta kaşıkla alttan yukarıya doğru karıştırılır.Tahinde ilave edilip tekrar karıştırılır. Oda ısısında margarin ile kek kalıbı güzelce yağlanır. Susamlar her yerine gelecek şekilde dökülür. Kek harcı kalıba dökülür. Üzerine ceviz kırıkları serpilir. 170 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun
tarifler için teşekkürler.
YanıtlaSilBeğendiyseniz sevindim. Herzaman beklerim.
YanıtlaSilkek harika gorunuyor ellerinize saglik. mutlaka deneyecegim
YanıtlaSil