malzemeler
yarım kg kuşbaşı et
3 adet domates
4-5 adet sivri biber
4 adet közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz, karabiber
yapılışı
Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Beğendiyi yapmak için ise közlenmiş patlıcanların kabukları soyulup incecik kıyılır. Tereyağı ile un kavrulur. Patlıcanlar da ilave edilip karıştırılır. Süt koyup karıştırılarak pişirilir ve tuz ilave edilir. Domates sosu için biberler ikiye kesilir biraz sıvıyağ koyulmuş tavada hafif kızartılır. Kabukları soyulup küçük doğranmış domates ve tuz ilave edilerek pişirilir. Tabağımıza önce beğendiden sonra kavrulan et en son olarakta domates sosu dökülür ve servis edilir.
Et olmadan beğendi domates sosu ile tercih edilebilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder