1 adet tavuk göğüs eti
4 adet yufka
50 gram margarin
2 adet soğan
1 çay kaşığı dolma baharı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 yumurta sarısı
çörek otu, tuz karabiber
yapılışı
Tavuk eti haşlanıp didiklenir. Suyundan 3-4 kaşık ayrılır. Soğanlar küp küp doğranıp 1 kaşık margarinle sotelenir. Dolmalık fıstıkta ilave edilerek kavrulur. Kuş üzümü, tavuk eti ve ayırdığımız tavuk suyuda ilave edilir. Tuz, karabiber, dolma baharı serpilir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Yufkanın ilki tezgaha serilir. Üzerine erittiğimiz 50 gram margarinden fırça yardımı ile sürülür. Yufka ortadan ikiye katlanıp tekrar yağlanır, dört eşit parçaya bölünür. Her parçaya iki kaşık harç koyulup sigara böreği gibi sarılır. Diğer yufkalarda aynı işlemden geçirilir. Hazırlanan börekler soğuk su dolu bir kaba batırılıp çıkarılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpilir. 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder