Sayfalar


Çarşamba, Haziran 16

etimek tatlısı


malzemeler
2 paket tuzsuz etimek, 1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
hindistan cevizi
muhallebisi için
1 litre süt
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı un
50 gram margarin
1 paket vanilya
şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su

yapılışı
Şerbet için şeker tencereye dökülür. Rengi değişene kadar kısık ateşte bekletilir. Eriyen şekere su ilave edilir karıştırılır. Etimekler şerbete batırılarak ıslatılır. Borcama iki kat olacak şekilde dizilir. Kalan şerbet etimeklerin üzerine gezdirilir. Muhallebi için yumurta ve şeker çatalla çırpılır. Un, vanilya ve biraz süt eklenerek karıştırılır. Kaynayan süte azar azar karıştırarak ilave edilir ve pişirilir. Ocaktan almaya yakın margarin ilave edilir karıştırılır. Daha sonra etimeklerin üzerine gezdirilir. 1 su bardağı süt ile  hazırlamış olduğumuz krem şantiyide soğuyan muhallebinin üzerine sürüp hindistan cevizi ile süslenir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder