yarım kg asma yaprağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
3 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tuz
nane dereotu, maydonoz, karabiber
yenibahar
yapılışı
Yaprakları yıkayıp kaynar tuzlu suda 3'er dakika
kadar haşlayalım. Rengi değişince kevgirle diğer tarafını çevirelim. Soğanları ince kıyıp tencereye alıp
yağları da ilave ederek kavuralım üzerine ayıklayıp
yıkadığımız pirinci ilave edip karıştırarak biraz daha
kavuralım tuz ve suyu ilave edip demlenmeye bırakalım.
Kıyılmış maydonoz, dereotu ve diğer baharatları da ilave
edip karıştıralım. Yaprakları saralım.
Tencereye sıralayıp üzerine biraz zeytinyağı, 1 su bardağı su
yarım limon suyu gezdirip üzerinede limon dilimleri ekleyip
pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder