3 adet yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket bitter çikolata(180 gr)
hindistan cevizi
yapılışı
3 yumurta yoğurma kabına kırılır pudara şekeri ile
karıştırılır. Erimiş margarin, sıvıyağ, vanilya, un
ve kabartma tozu ile hamur yoğurulur. Yoğurduğumuz
hamur tırtıl kurabiye kalıbından geçirilerek işaret parmağı uzunluğunda çıkartılır. Tepsiye aralıklarla dizilir, 180
derecelik fırında pembeleştirmeden çıkarılır. Soğuyunca
düz olan kısmına çay kaşığı ile benmari usulü erittiğimiz
çikolatadan sürüp, diğer kurabiyeye çikolata sürmeden üzerine yapıştırılır. Uç kısmınıda çikolatalayıp, hindistan cevizine
batırıp süslenir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder