Sayfalar


Cumartesi, Haziran 19

tırtıl kurabiye

malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım paket pudra şekeri, aldığı kadar un
1 paket bitter çikolata(180 gr)
hindistan cevizi

yapılışı 
3 yumurta yoğurma kabına kırılır pudara şekeri ile
karıştırılır. Erimiş margarin, sıvıyağ, vanilya, un
ve kabartma tozu ile hamur yoğurulur. Yoğurduğumuz
hamur tırtıl kurabiye kalıbından geçirilerek işaret parmağı
uzunluğunda çıkartılır. Tepsiye aralıklarla dizilir, 180
derecelik fırında pembeleştirmeden çıkarılır. Soğuyunca
düz olan kısmına çay kaşığı ile benmari usulü erittiğimiz
çikolatadan sürüp, diğer kurabiyeye çikolata  sürmeden üzerine yapıştırılır. Uç kısmınıda çikolatalayıp,  hindistan cevizine
batırıp süslenir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder