1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
yarım su bardağı sıvıyağ
kakao, fındık, kuru üzüm
damla çikolata
yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler
bir kaba alınır ve karıştırılır. üzerine azar azar
un ile kabartma tozu eklenerek ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde
parçalar koparılarak resimdeki gibi şekiller verilir.
Mantar şekli için ise sıkma torbası ucu önce kakaoya
batırılır daha sonrada hamurun üzerine bastırılır.
Dilerseniz sade yada,hamuru 4'e bölüp mantar kurabiye
fındıklı, kuru üzümlü,damla çikolatalıda aynı hamurdan
elde edebilirsiniz. 180 derecelik fırında fazla kızartmadan
pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder