Sayfalar


Salı, Haziran 15

yumuşacık şekerpare


malzemeler
yarım paket pudra şekeri
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
yeterli miktarda un
üzeri için fındık
şerbeti için
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

yapılışı
Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Yumurtayla şekeri çatalla çırpıyoruz içerisine yoğurt, sıvıyağ,oda ısısındaki margarini, karbonat ve un ile hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz yağlanmış tepsiye aralıklarla dizip 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak şekilde buluşturuyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder