Sayfalar


Pazartesi, Haziran 7

nefis poğaçalar

malzemeler
yarım su bardağı erimiş margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
yeterli miktarda un
üzeri için yumurta sarısı

yapılışı
Öncelikle ılık süt ile yaşmaya eritilir.
Erimiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, şeker
yumurtailave edilerek sıvı olanlar karıştırılır.
Un ilave edilerek çok sert olmayan bir hamur
elde edilir.Hamur kabarana kadar bekletilir.Daha sonra limon büyüklüğünde
parçalar koparılarak avuç içerisinde bastırılarak yuvarlak yapılır, boş plarak yada peynirli
harç koyularak kapatılır.Tepsiye dizilir, yarım saat kadar tepside mayalandırılır
üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpilerek 180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun
























1 yorum: