6 adet yumurta
12 yemek kaşığı toz şeker
12 yemek kaşığı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 kutu (2 paket) krem şanti
1su bardağı süt
ben kayısı, şeftali, elma,muz
kiraz kullandım
keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
keke sürmek için çokomel
yapılışı
10 kaşık şeker ile 6 yumurta akını köpürene kadar
çırpıyoruz, çırptığımız kabı ters çevirince dökülmeyecek
şekilde. Yumurta sarılarınada kalan 2 kaşık şekeri döküp
çırpıyoruz ve aklara karıştırıyoruz. Un,kabartma tozu
vanilyayı eleyerek yavaşça karıştırarak ilave ediyoruz.
Yağlamış olduğumuz orta boy tepsimize döküp 180
derecede pişiriyoruz, fırını kapatınca çıkarmıyoruz
orada soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pandispanyamızı
ortadan ikiye kesiyoruz iki parçayıda sütle ıslatıyoruz
pandispanyanın içe gelecek kısımlarına( çokomel sürüp
isteğe bağlı)hazırladığımız krem şantiyide onun üzerine
sürüyoruz, doğramış olduğumuz meyveleride ilave edip
diğer pandispanyayı üzerine kapatıyoruz. Üzerine kalan
krem şantiyi sürüp dilediğimiz şekilde süslüyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder