Sayfalar


Pazartesi, Haziran 14

ev yapımı yoğurt

malzemeler
3kilo süt
1 buçuk çorba kaşığı daha önceden mayaladığımız yoğurt(hazır yoğurtla mayalıyorsanız ilk defada istediğiniz gibi
olmayabilir fakat daha sonra kendi mayaladığınız yoğurtla
yaparsanız olacaktır)

yapılışı
Sütçümüzden aldığımız sütü 45 dakika kadar kaynatıyoruz.  Elimizin dayanacağı ısıya gelince
başka bir kapta yoğurdumuza ılınmış sütten alarak
koyu ayran kıvamı yapıyoruz ve bu karışımı süte yavaş
bir şekilde karıştırarak döküyoruz. Kapağını kapatmadan
üzerine bir süzgeç koyuyoruz. Daha sonra tencereyi fazla
sallamadan güzelce sarıyoruz. 4-5 saat bekledikten sonra
buzdolabına koyuyoruz üzerine kapağını kapatmıyoruz.
Tülbenti yoğurdun üzerine koyuyoruz. Yoğurt su bırakacaktır
tülbent ıslanınca alıp suyunu sıkıyoruz. Tencerenin kapağını
kapatabiliriz. Yoğurdumuz hazır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder