Sayfalar


Cuma, Ağustos 6

biber dolması

malzemeler
8 adet dolmalık biber
8 yemek kaşığı dolusu pirinç
2 adet iri kuru soğan
yarım su bardağı sıcak su
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı küşüzümü
1 adet domates
dereotu, maydonoz, tuz
karabiber, yenibahar
yarım çay bardağı zeytinyağ


yapılışı
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Soğanlar soyulup, ince yemeklik
doğranır, içerisine sıvıyağ koyarak soğanlar kavrulur.
Kavrulan soğanlara pirinç ekleyip karıştırılır, salça da eklenip
karıştırılır. Su, kuşüzümü, tuz, karabiber, yenibahar ilave edilir
suyu çektirilir. Üzerine dereotu, maydonoz ilave edilip karıştırılır kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Ayıklanıp yıkanmış dolmalık biberlere demlenen pilav karışımı fazla bastırmadan doldurulur üzerlerine domatesten kapak yapılıp tencereye dizilir. Üzerlerine biberlerin yarısından az olacak şekilde su dökülür, zeytinyağı ve birazda tuz ekleyip pişirilir. Soğuk olarak servis edilir. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder