Sayfalar


Salı, Ağustos 24

lazanya

malzemeler
15 yaprak lazanya
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un 
3 su bardağı süt
1 adet soğan
2 adet havuç
2 diş sarımsak
400 gram kıyma
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 buçuk su bardağı kaşar peyniri rendesi
3 adet domates
sıvıyağ, tuz, karabiber 


yapılışı   Soğan yemeklik doğranır. Dört yemek kaşığı sıvı yağ ile kavrulur. Rendelenmiş havuç eklenir ve karıştırılır. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edilir. İçine  ufak doğranmış domatesler ve sarımsak dökülür. Tuz, karabiber eklenir. Domates yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Başka bir tencerede beşemal sos için tereyağı ve sıvı yağ  tencereye alınır.
Un ekleyip biraz kavrulur. Sürekli karıştırarak azar azar süt ilave edilir.
Tuz, karabiber eklenir ve pişirilir.
Dikdörtgen bir tepsi yağlanır zemine beşamal sos yayılır. Üzerine bir
kat olacak şekilde 3 yaprak lazanya serilir. Üzerine beşamal sos onun da üzerine
kıymalı sos  ve iki yemek kaşığı kadar kaşar peyniri rendesi serpilir. . Lazanya bitene kadar aynı şekilde devam edilir. Son katın üzerine de beşamel ve kıymalı sostan sonra kaşar peynir rendesi serpip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder