Sayfalar


Cuma, Ağustos 6

bir yunan yemeği "pabucaki"

malzemeler
5 adet patlıcan
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet soğan
4 adet domates
yarım su bardağı ufak doğranmış beyez peynir
zeytinyağ, tuz

yapılışı
Patlıcanları boylamasına ikiye bölün, tuzlu suda
yarım saat kadar bekletin. Sudan alıp sıkarak yine tuzlu suda
haşlayın. Pişen patlıcanların içlerini kaşık yardımıyla çıkarıp, tahta üzerinde ufak ufak kesin. Rendelenmiş soğanları zeytinyağda kavurun içerisine ufak doğranan patlıcanları koyarak kavurun. Sırasıyla ufak doğranmış domatesleri, beyaz peyniri, şekeri ve tuzu katıp bir süre daha pişirin. Ocaktan alıp yumurtaları teker teker harca yedirin. Hazırlanan harcı, yağlanmış tepsiye dizdiğimiz patlıcanların içerisine koyun. Üzerlerine biraz un serpip 200 derecede 5-10 dakika fırınlayın. Soğuk veya sıcak olarak servis edilebilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder