Sayfalar


Perşembe, Ağustos 5

kısır

malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 buçuk su bardağı kaynamış su
yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet iri kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı dolusu salça
yarım demet taze soğan
yarım kıvırcık
1 adet limon suyu
tuz
isteğe bağlı maydonoz

yapılışı
Bulgur ayıklandıktan sonra kapaklı bir kaba alınır.
Üzerine kaynamış su dökülerek kapağı kapatılıp demlendirilir.
Kuru soğanlar ve sarımsak soyulup ince yemeklik doğranıp, tencereye alınır.Üzerine sıvıyağ eklenir, sarartılır. Sararan soğanlara salça eklenir kavrulur. Demlenmiş bulgurlar kaşıkla karıştırılır, üzerine salçalı soğan karışımı ekleyip güzelce karıştırılır. Taze soğanlar ve maydonoz ince kıyılır, kıvırcık doğranır, soğumuş salçalı bulgur karışımına ilave edilir. Tuz ve limon suyu da eklenir karıştırılır.
Kase ile şekillendirilip yada dağınık olarak servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder