Sayfalar


Pazartesi, Temmuz 26

mercimek köftesi

malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı dolusu salça
yarım demet taze soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 adet iri kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
kıvırcık, limon, maydonoz, tuz

yapılışı
Öncelikle kuru soğan ice yemeklik doğranır, tencereye
alınarak yağ ile kavrulur. İçerisine salça eklenerek soğumaya bırakılır.
Mercimek su ile pişrilmek üzere ocağa alınır, mercimekler iyice pişip göz göz olmaya başlayınca, içerisine bulgur eklenip ocağın altı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
Demlenip soğuyan mercimeğin içerisine salçalı soğan karışımı eklenip yoğurulur içerisine tuz, kimyon, kırmızı pul biber, ince kıyılmış taze soğan, maydonoz eklenir yoğrulmaya devam edilir. Karışımdan parçalar koparılıp şekillendirilir, kıvırcık yaprağı ve limon ile servis yapılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder