Sayfalar


Perşembe, Haziran 30

şambalı

malzemeler
2 su bardağı irmik
yarım su bardağı un
yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı badem
şerbeti için
2 buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 dilim limon

yapılışı
Şerbeti için şeker ve su ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimide içerisine atılır. 10 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Bademler üzeri aşacak şekilde su ile birkaç dakika kaynatılıp ocaktan alınır ve kabukları soyulur. (Tuzsuz fıstıkta tercih edilebilir) Tatlı için ise irmik, un, şeker, karbonat kaşıkla karıştırılır. Yoğurt ilave edilir tekrar iyice karıştırılır. Margarinle yağlanmış tepsiye dökülür düzleştirilir. Üzerine yoğurt sürülüp bademler dizilir. 180 derecelik fırına koyulur.10-15 dakika sonra üzeri tam kızarmadan fırından alınır uzun ince dikdörtgenler kesilip tekrar fırına verilir. Üzerleri  kızarana kadar pişirilir. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde üzerine gezdirilir. Mümkünse bir gece dinlendirip servis edilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder