
4 adet yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 buçuk su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 buçuk su bardağı un
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
yarım su bardağı fındık kırığı
1 su bardağı damla çikolata

yapılışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. İçerisine sıvıyağ, süt portakal suyu ve kabuk rendesi ilave edilir karıştırılır. Un kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırılır. Son olarak bir su bardağı damla çikolata ekleyip karıştırılır. Margarin ile yağlanmış kek kalıbına öncelikle fındık kırığı serpiştirilir ve üzerine kek karışımı dökülür. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder