Sayfalar


Çarşamba, Ağustos 1

patatesli buzluk böreği



malzemeler
3 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta
1 buçuk su bardağı süt
100 gram tereyağ veya margarin
yarım su bardağı beyaz peynir
karabiber 
kaşar peynir rendesi
pul biber





 
 yapılışı
Haşlanmış patatesler rendelenir. İçerisine süt, yumurtalar, erimiş tereyağ, rendelenmiş beyaz peynir ve karabiber eklenir karıştırılır. Yufka düz bir zemine serilir. Üzerine patatesli harçtan sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir tekrar patatesli harçtan sürülür. Son yufkada aynı şekilde yapılır. Üç kat olan yufka kenarları hafif içe kırılıp rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilen börek 10 dakika kadar dondurucuda dinlendirilir. Parmak kalınlığında kesilen börekler streç film serili tepsiye dizilir ve buzlukta  dondurulur. Donan börekler buzdolabı poşetine koyulup buzlukta bekletilir. Pişireceğimiz zaman fırın tepsisine dizilir üzerlerine kaşar peynir rendesi ve pul biber serpilir. 200 derecelik fırında pişirilir.

Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Az önce sizin tarifle yapıp buzdolabına koydum,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Umarım istediğiniz gibi olur. Afiyet olsun

    YanıtlaSil