
400 gram mantar
1 diş sarımsak
1 adet soğan
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kekik
1 dilim bayat ekmek
4 adet yeşil biber
1 adet patates
3 adet domates
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
yapılışı
Kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, bayat ekmek, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik ile köfte yoğrulur. Mantarların sapları koparılır ve yıkanır. Biber, domates ve patates büyük parçalar halinde kesilir. Köfte hariç malzemelerin hepsi tepsiye alınır. Üzerlerine sıvıyağ, tuz, pul biber kekik serpilip, karıştırılır. Köfteler de ilave edilir. Üzerine parça parça tereyağ koyulur. Alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkarmaya yakın alüminyum folyo çıkarılır.
Elinize sağlık.Bir tabak alabilirmiyim.? sevgiler
YanıtlaSil