Sayfalar

Pazartesi, Mart 7

tulumba tatlısı

malzemeler
2 buçuk su bardağı un
2 su bardağı su
50 gram tereyağı
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nişasta
şerbeti için
3 buçuk su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 dilim limon
kızartmak için sıvıyağ
yapılışı
Şerbeti için şeker su tencereye alınır ve karıştırılır. Limon dilimi de ilave edilir. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte şerbet koyu kıvamlı olana kadar yaklaşık yarım saat kadar kaynatılır.
Hamuru için Tencereye su, tereyağı, tuz, şeker eklenir. Su kaynayınca ocağın altı kısılır un eklenir ve karıştırılarak Beş dakika kadar pişirilir. ocağın altı kapatılıp hamur soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenir. Mikser veya elimize eldiven giyerek yumurtalar hamura iyice yedirilir. İrmik ve nişasta ilave edilip yoğurulur. Kızartma tenceresine bol miktarda yağ dökülür. Ocağın altı açılmadan sıkma torbasına koyduğumuz hamurlar yağın içine sıkılıp mutfak makasının ucu sıvıyağa batırılarak kesilir. Ocağın altı yakılır. Tulumbalar üste çıkınca ocak orta ateşe kısılır. Kevgirle arada karıştırarak kızartılır. Kızaran tulumbalar soğuk şerbete atılır. bir iki dakika şerbette tutulan tulumbalar servis tabağına alınır. Kalan hamurları pişirirken yağ ılınana kadar ocak kapatılır. Daha sonra ilk seferde yapıldığı gibi hamurlar pişirilerek şerbetlenir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder