Sayfalar

Pazartesi, Ekim 11

açma

malzemeler
2 su bardağı süt
1 adet yaşmaya
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
açmanın içerisine sürmek için margarin
yeterli miktarda un
üzeri için yumurta sarısı, susam, çörekotu


yapılışı
Ilık süt ile yaşmaya eritilir, sıvıyağ, şeker, tuz ve yeterli miktarda un ile ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Mayalandırmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparılıp, el içerisinde bastırılarak açılır, hamurun üzerine margarin sürülür.
Hamur rulo şeklinde sarılır ve düğüm yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çöerekotu, susam serpilir.180 derecede pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder