Sayfalar


Çarşamba, Aralık 8

funiyka

 Öncelikle şunu hatırlatmak isterim FUNİYKA Bulgaristan göçmenlerinin yaptığı bir kurabiye çeşitidir. Kalıpları ise Bulgaristan kavanoz kapakları ile yapılır.
Değişik, tadı ve görüntüsü ile mükemmel bir kurabiye.

malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
aldığı kadar un
kreması için
1 litre süt
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 adet vanilya
6 yemek kaşığı un
50 gram margarin
kırıklanmış ceviz veya fındık

yapılışı
Yumurta, şeker, yoğurt sıvıyağ karıştırma kabına alınır.
Sıvılar karıştırılır, un kabartma tozu ve vanilya azar azar ilave
edilerek hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurdan elma büyüklünde parçalar kopararak merdane ile çok fazla ince olmayan yufka açılır(yaklaşık 1-2 mm kalınlığında)
parmak kalınlığında şeritler kesilir, bu şeritler yağlanmış funiyka kalıplarına sarılır.
Sarmaya dip kısmından başlanır yufka hafif diğer yufkanın üzerine gelecek şekilde
sarılır, dip kısmı elle bastırılarak kapatılır içerisine krema koyulunca akmaması için.
Yağlı kağıt seili fırın tepsisine dizilir.180 derecelik fırında fazla kızartmadan pişirilir.
Krema için yumurta ve şeker çırpılır. Un ilave edilir karıştırılır, biraz süt eklenerek
akıcı bir kıvam elde edilir. Kaynayan sütün içerisine yavaş yavaş karıştırılarak
eklenir, margarin ve vanilyada ilave edilip karıştırılarak pişirilir.
Fırından çıkan funiykalar  ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıplardan çıkarılır.
Sıcak krema funikilere doldurulur. Kırıklanmış ceviz veya fındık ile süslenir.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Metal ve paslanmaz kalıplardan almak istiyorsanız linke tıklayabilirsiniz, ayrıca makinede yıkanabilir.
    http://www.sanalpazar.com/Paslanmaz-Huni-Tatli-Kalibi__isp29419177

    YanıtlaSil