Sayfalar

Cuma, Şubat 18

bir Trabzon klasiği''kuymak''

malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı mısır unu
3 su bardağı su
1 çorba kâsesi
Trabzon telli peyniri veya minci peyniri
tuz

yapılışı
Bakır tavaya tereyağ koyulur eritilir. 3 bardak su dökülür. Kaynamaya başlayınca elimizle yavaş yavaş mısır unu ilave edilir aynı zamanda tahta kaşıkla karıştırılır. Muhallebi kıvamı alınca içerisine peynir ilave edilir karıştırılır. Peynirin tuzluluk oranına göre tuz eklenir. Peynir eriyip uzamaya başlayınca ocağın altı kapatılır.
Trabzon'da Kuymak, bazı yörelerde ise mıhlama hatta İtalyada ise polenta olarak tanınmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder