Babası Bulgaristan göçmeni Annesi Trabzon'lu bir ailenin kış (15 Aralık 1977) kızıyım. Lakabım emili... :) Mutfak merakım ilkokul'dan sonra başladı. Babamın ''Bana iki yımırta kırda yiyeyim'' sözleri hala aklımda.. Yumurta pişirmekle başladım ilk mutfak macerama, ama öyle basit değildi elbet, sahanda yumurta ile harikalar yaratıyordum kendimce süslemeden olurmuydu hiç! Kırmızı pul biber, karabiber ve kekik...
Afiyet olsun canım babacığım...
Soğuk kış günlerinde guzine sobanın ısıttığı, tel dolaplı ahşap soframızda babaannemin yaptığı ve evimizin önündeki toprak fırında pişirdiği o mis gibi kokan ekmekleri yediğimiz mutfağı çok özledim. O ekmekleri de tabiki... 1 bardak süt mü lazım hemen sağıp geliyorum, 5 dakkikada taze süt yanıbaşımızda ve mis gibi kokan çörekler...
Lise yılları ve sonrasında iş deneyimlerim ve en sonuncusunda hayat arkadaşımı bulduğum eşim, canım, ve ikiside birbirinden çok farklı kızlarım kuzucuklarım, en büyük destekçilerim... Eşimin bana hatırlattığı, şu anda hayatta olmayan babacığımın beni istemeye geldiklerinde eşimin ailesine söylediği o cümle ''Ben size kızımı değil mutfağımı veriyorum'' ile mutfak maceramı sizlere kısaca özetlemek istedim. Emilinin mutfağı her zaman açık, yepyeni tarifler ve denenmiş farklı lezzetler ile dolu tarif defterimi de sizlerle paylaşmaktan sevinç ve gurur duyduğumu bilmenizi isterim...
Sevgiler,
Emel Yılmaz
Soru , öneri ve yorumlarınızı emilicabuk@hotmail adresinden bana iletebilirsiniz
Seni uzaktan sevmek: Anthropologie
-
Şu anki işimi yapmıyor olsaydım ya fotoğrafçı olurdum ya da dekoratör...
Sanırım daha çok da dekoratör! Çünkü ev dekorasyon mağazalarına girdiğimde
ya da i...
Elmaların kabukları soyulup rendelenir. Tencereye alınan elmaların üzerine şeker eklenerek ocakta suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çekince tarçın eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Cevizlerde eklenir soğumaya bırakılır. Hamuru için karıştırma kabına oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, 1 su bardağı şeker, yoğurt koyulur. Un ve kabartma tozu ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurlar üç eşit parçaya bölünür. Hamur servis tabağı büyüklünde açılır içerisine elmalı harç yayılır, kenarları hafif içe katlanıp rulo şeklinde sarılır. Diğer iki hamurda aynı şekilde yapılıp fırın tepsisine koyulur. 180 derecelik fırında üzerleri çok kızarmayacak şekilde pişirilir. Pişen turtaların üzerine pudra şekeri serpilir dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder