Sayfalar


Çarşamba, Nisan 6

çiğ börek

malzemeler
3 subardağı un
1 adet yumurta
yarım su bardağı su
tuz
iç harcı için
1 adet soğan
1 adet domates
250 gram kıyma
karabiber, tuz maydonoz


yapılışı
Unu eleyip ortası açılır, yumurta, su ve tuz ile hamur yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır, üzerine nemli bir bez örterek dinlendirilir.
Bu arada iç harcı için kıyma bir kaba alınır üzerine soğan rendelenir. Kabuğu soyulmuş domates küçük küçük doğranıp kıymaya ilave edilir. Tuz karabiber, ince doğranmış maydonozda kıymaya ilave edilip karıştırılır. Dinlendirdiğimiz hamur parçalarının herbirini küçük bir tabak büyüklüğünde açıp, hamurun yarısına kıymalı harç yayılır ve yarım ay şeklinde kapatılır. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp börekler içine alınır arkalı önlü kızartılır.
Kızaran börekler havlu peçete üzerine koyulur, fazla yağı alınır ve servis edilir.

2 yorum:

  1. ellrinize saglik, guzel gorunuyorlar

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsü kadar lezzetleride güzel oluyor. Yapmadıysanız denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil