Sayfalar


Perşembe, Ekim 6

patlıcanlı pide

malzemeler
4 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 su bardağı süt
alabildiği kadar su
tuz, tereyağ
iç malzemesi
4 adet patlıcan
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
3 adet domates
tuz, sıvıyağ

yapılışı
Öncelikle iç malzemesi için patlıcanlar alacalı soyulup küp şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Soğan yemeklik doğranıp bir miktar sıvıyağda kavrulur ve salça ilave edilir. Tuzlu sudan çıkarılıp yıkanan patlıcanlar ve kabukları soyulup küp doğranmış domateslerde ilave edilerek pişirilir tuz ilave edilir.
Hamuru için ise un yoğurma kabına alınır tuz eklenir. Ortası açılıp Ilık süt ve maya eritilir. Ilık su ile hamur yoğurulur. Hamur mayalandırılır. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha un serpip merdaneyle bezeler açılır. İçerisine patlıcanlı iç malzemesinden koyup kenarları içe doğru katlayıp birleştirlir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisindede biraz mayalandırdıktan sonra 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürülür.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder