
1 adet karnabahar
1 yemek kaşığı ketçap
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta
tuz, yeterli miktarda un
kızartmak için sıvıyağ
yapılışı
Karnabahar çiçeklerine ayrılıp yıkanır.
Tencereye alınıp üzerini aşacak miktarda su eklenir. 1 yemek kaşığı süt ve tuz ilave edilip dağılmayacak şekilde
hafif haşlanır. Haşlanan karnabaharlar soğumaya bırakılır.
Bir kase içerisine yumurta kırılır ve çırpılır. İçerisine
ketçap,maden suyu eklenir karıştırılır. Azar azar un ekleyerek
çırpılır. Kıvamı boza kıvamı olana kadar. Karnabaharlar bu karışıma
batırılıp, kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder