Sayfalar

Cumartesi, Mayıs 19

çilekli tart

malzemeler
1 adet yumurta
125 gram margarin veya tereyağ
2 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 fiske tuz
kreması için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım kilo çilek

yapılışı
Tart hamuru için margarin yumurta, pudra şekeri, vanilya ve un ile hamur yoğurulur. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirilir. Un serili tezgah üzerinde hamurun üzerine de biraz un serperek tart kalıbımıza göre hamur açılır. Hamur margarinle yağlanmış kalıba yerleştirilir ve çatal yardımıyla delikler açılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok kızartmadan pişirilir. Diğer tarafta krema malzemeleri tencereye koyulur ve karıştırılır. Ocağa alınır ve karıştırarak pişirilir. Soğuyan krema tart hamurunun üzerine dökülür ve düzeltilir. Kremanın üzerine de yıkanmış ve kurulanmış, ortadan ikiye kesilen çilekler yerleştirilir. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder