Sayfalar


Salı, Şubat 12

ay çöreği

malzemeler
hamuru için
125 gram margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 buçuk çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı mahlep
3 buçuk 4 su bardağı un
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
üzerine serpmek için ceviz içi
iç harcı için
3 su bardağı ufalanmuş kek
1 buçuk çay bardağı süt
1 çay bardağı kırıklanmış ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri

yapılışı
Margarin, süt, şeker, yumurta yoğuracağımız kaba alınır. Malzemeler elimizle güzelce karıştırılır. Mahlep, un ve maya azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur bir saat kadar dinlendirilir. Hamur on iki eşit parçaya bölünür. İç harcı için kuru üzüm küçük parçalara kesilir. Diğer iç malzemeleri ile karıştırılıp on iki  parçaya ayrılır. Hamurlar oklava veye merdane ile oval biçimde açılır. Açılan hamurun içerisine iç harcı yaydırılır. Hamur rulo şeklinde sarılır. Ay şekli verdiğimiz hamur tepsiye dizilir yarım saat kadar mayalandırılır. Yumurta sarısı sürdüğümüz çöreklerin üzerine kırıklanmış ceviz içi serpilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
( böylelikle bayatlayan keklerimizide bu şekilde kullanmış oluruz.)
Afiyet olsun 
   
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder