Sayfalar


Salı, Şubat 12

künefe

malzemeler
yarım kg tel kadayıf
300 gram dil peyniri
200 gram tereyağ
2 buçuk su bardağı su
2 buçuk su bardağı şeker 

 

yapılışı
Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp 10 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Kadayıf büyük bir tepsi içerisine alınır. Elimizle küçük parçalara bölünür. Erittiğimiz tereyağ üzerine dökülüp karıştırarak tereyağ kadayıfa iyice bulanır. Teflon tava tereyağ ile yağlanır. Kadayıfın yarısı döşenir ve bastırılır.  Üzerine rendelediğimiz dil peyniri dökülür. Kadayıfın kalanıda üzerine döşenir ve güzelce bastırılır. Kısık ateşte altının her yeri kızaracak şekilde pişirilir. Daha sonra bir kapak yardımı ile çevrilir. Tereyağ ile yağladığımız teflon tavaya aktarılır kısık ateşte pişirmeye devam edilir. Ilık şerbet sıcak künefenin üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir. 
Afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder