Babası Bulgaristan göçmeni Annesi Trabzon'lu bir ailenin kış (15 Aralık 1977) kızıyım. Lakabım emili... :) Mutfak merakım ilkokul'dan sonra başladı. Babamın ''Bana iki yımırta kırda yiyeyim'' sözleri hala aklımda.. Yumurta pişirmekle başladım ilk mutfak macerama, ama öyle basit değildi elbet, sahanda yumurta ile harikalar yaratıyordum kendimce süslemeden olurmuydu hiç! Kırmızı pul biber, karabiber ve kekik...
Afiyet olsun canım babacığım...
Soğuk kış günlerinde guzine sobanın ısıttığı, tel dolaplı ahşap soframızda babaannemin yaptığı ve evimizin önündeki toprak fırında pişirdiği o mis gibi kokan ekmekleri yediğimiz mutfağı çok özledim. O ekmekleri de tabiki... 1 bardak süt mü lazım hemen sağıp geliyorum, 5 dakkikada taze süt yanıbaşımızda ve mis gibi kokan çörekler...
Lise yılları ve sonrasında iş deneyimlerim ve en sonuncusunda hayat arkadaşımı bulduğum eşim, canım, ve ikiside birbirinden çok farklı kızlarım kuzucuklarım, en büyük destekçilerim... Eşimin bana hatırlattığı, şu anda hayatta olmayan babacığımın beni istemeye geldiklerinde eşimin ailesine söylediği o cümle ''Ben size kızımı değil mutfağımı veriyorum'' ile mutfak maceramı sizlere kısaca özetlemek istedim. Emilinin mutfağı her zaman açık, yepyeni tarifler ve denenmiş farklı lezzetler ile dolu tarif defterimi de sizlerle paylaşmaktan sevinç ve gurur duyduğumu bilmenizi isterim...
Sevgiler,
Emel Yılmaz
Soru , öneri ve yorumlarınızı emilicabuk@hotmail adresinden bana iletebilirsiniz
Seni uzaktan sevmek: Anthropologie
-
Şu anki işimi yapmıyor olsaydım ya fotoğrafçı olurdum ya da dekoratör...
Sanırım daha çok da dekoratör! Çünkü ev dekorasyon mağazalarına girdiğimde
ya da i...
malzemeler yarım kg tel kadayıf 300 gram dil peyniri 200 gram tereyağ 2 buçuk su bardağı su 2 buçuk su bardağı şeker
yapılışı Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılıp 10 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Kadayıf büyük bir tepsi içerisine alınır. Elimizle küçük parçalara bölünür. Erittiğimiz tereyağ üzerine dökülüp karıştırarak tereyağ kadayıfa iyice bulanır. Teflon tava tereyağ ile yağlanır. Kadayıfın yarısı döşenir ve bastırılır. Üzerine rendelediğimiz dil peyniri dökülür. Kadayıfın kalanıda üzerine döşenir ve güzelce bastırılır. Kısık ateşte altının her yeri kızaracak şekilde pişirilir. Daha sonra bir kapak yardımı ile çevrilir. Tereyağ ile yağladığımız teflon tavaya aktarılır kısık ateşte pişirmeye devam edilir. Ilık şerbet sıcak künefenin üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder