Sayfalar


Perşembe, Mayıs 2

dereotlu poğaça

malzemeler
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta(bir tanesinin sarısı üzeri için)
yarım su bardağı ılık su
yarım paket margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase ufalanmış beyaz peynir
yarım demet dereotu
aldığı kadar un
hamurun içine sürmek için margarin

yapılışı
Karıştırma kabında yaş maya ılık su ile eritilir. Üzerine margarin  sıvıyağ, yumurta, ince kıyılmış dereotu ilave edilir ve karıştırılır. Üzerine un, tuz, şeker, mahlep ilave edlir ve ele yapışmayacak şekilde hamur yoğrulur. Hamur yarım saat kadar mayalandırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Elimizle çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçerisine oda ısısında margarinden sürülür ve peynir koyululup kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilen poğaçalar yarım saat kadar tepside mayalandırılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülen poğaçalar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder