Sayfalar


Çarşamba, Mayıs 8

papatya kurabiye

malzemeler
125 gram tereyağ
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
üzeri için
5 yemek kaşığı pudra şekeri
3 tatlı kaşığı vişne suyu
40 gram bitter çikolata  

yapılışı
Oda ısısındaki margarin, tereyağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılır. İçerisine nişasta,vanilya, kabartma tozu ve un azar azar eklenir. Ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Hamur merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açılır. Çiççek veya başka kalıplarla kesilip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir . Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında fazla kızartmadan pişirilir. Üzeri için pudra şekeri ve vişne suyu karıştırılır. Çiçeklerin ortasını beyaz istiyorsak vişne suyu yerine süt kullanabiliriz. Çikolata benmari usulu eritilir. Daha sonra sıkma torbası ile soğuyan çiçek kurabiyelerin ortasına sıkılır.
Afiyet olsun 
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder