
3 adet yufka
100 gram tereyağ
2 adet yumurta


1 kase peynirli iç
yapılışı
Tereyağ eritilir. Ilınınca içerisine yumurtalar kırılır ve karıştırılır. Yufka tezgah üzerine serilir. Üzerine yumurtalı tereyağdan fırça yardımı ile sürülür. Yufka ortadan ikiye bölünür. Üzerine peynirli harçtan dökülür. Yufkanın kestiğimiz ucundan başlayarak rulo şeklinde sarılır. Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanır. Rulo sarılan yufkalar balık tavasının ortasından başlayarak yuvarlak dolanır. Dolama işlemi bittikten sonra üzerlerini geçecek şekilde su dökülür. Beş dakika kadar bekletildikten sonra balık tavasının kapağı yardımı ile ters çevrilip suyu süzdürülür. Tava sıvıyağ ile yağlanır börek tavaya alınır. Orta ateşte altı ve üzeri çevrilerek pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder